Muzički instrumenti i oprema – prodavnica muzičkih instrumenata i opreme i online shop (381) 11 334-56-17, E-mail: office@musiccentar.com

Logo MMC
Telefoni
Radno vreme
Email

Crown

Crown Audio je američki proizvođač audio komponenti koji je danas deo Harman korporacije. Harman je od 2017. godine deo kompanije Samsung. Crown je najpoznatiji po proizvodnji pojačala ali kroz istoriju proizvodili su i mikrofone, komercijalne audio proizvode, kao i audio mrežne proizvode.

Počeli su kao IREC, International Radio and Electronics Corporation, 1947. godine. Prvi proizvodi bili su izdržljivi trakaši koje su misionari koristili u zabačenim delovima sveta. Stari kokošinjac je poslužio kao prvi proizvodni pogon. 1960. Godine menjaju ime u Crown International, jer su smatrali da je puno ime IREC bilo predugačko.

1971. godine požar je uništio 60% tadašnjeg pogona, a šteta u neosiguranoj imovini je bila preko 1.000.000,00 dolara. Ali fabrika je ponovo izgrađena i proizvodnja je nastavljena u roku od šest nedelja.

Od 2000. Godine Crown je deo Harman koropracije kao primarni proizvođač pojačala. Od tada Crown ima kancelariju i u Los Anđelesu gde zajedno sa kompanijom AKG deli štab za Američko tržište.