Muzički instrumenti i oprema – prodavnica muzičkih instrumenata i opreme i online shop (381) 11 334-56-17, E-mail: office@musiccentar.com

Logo MMC
Telefoni
Radno vreme
Email

Warwick

Framus

Najslavnijeg evropskog proizvođača električnih gitara, kompaniju Framus, osnovao je 1946. godine Fred Wilfer. Fred Wilfer je otac Hansa Petera Wilfera, koji će godinama kasnije lansirati sopstvenu marku Warwick.

Sa sedištem u Bavarskoj, vođena jasnom vizijom svog tvorca, firma je sredinom pedesetih bila jedna od najmodernijih fabrika u Evropi. Već tada su sa preko 170 zaposlenih mesečno proizvodili preko dve hiljade instrumenata. U doba eksplozije benda Beatles na muzičkoj sceni, kompanija je prepoznala trenutak i otvorila i drugu fabriku. Time je postala najveći proizvođač gitara na starom kontinentu. John Lennon i Bill Wyman, basista Rolling Stones-a, bili su predvodnici duge liste muzičara koji su tih dana svirali na Framusu.

Warwick

Nakon finansijskog kraha i bankrota krajem sedamdesetih, brend Framus je nakratko pao u zaborav. No, Hans Peter Wilfer, sin osnivača koji je detinjstvo proveo u očevoj kompaniji, sa samo 24 godine, osnovao je svoju sopstvenu kompaniju. 1982. godine nastao je Warwick. Zahvaljujući tradiciji, i izvanrednom iskustvu i graditeljskom umeću svojih zaposlenih, firma je brzo napredovala. Warwick bas gitare i pojačala postali su sinonim za moderan zvuk. Obnovljena je proizvodnja Framusa, a potpuno nova fabrika sa najsavremenijom opremom garantovala je kvalitet kome je tek mali broj konkurenata mogao da parira.

Danas

Danas Framus i Warwick grupacija stoji na čvrstim temeljima inovacije, tehničkog savršenstva, i beskompromisnog kvaliteta i upotrebljivosti. Bilo da je reč o instrumentima namenjenim početnicima, ili onima za najstrože zahteve studija i živih nastupa. Celokupan asortiman pratećeg pribora - RockCable, RockBag, RockCase, RockStand, RockTuner, i ostale opreme sa "by Warwick" oznakom danas možete naći u Music Media Centru.