Muzički instrumenti i oprema - prodavnica muzičkih instrumenata i opreme i online shop (381) 11 334-56-17, E-mail: [email protected]


Izaberite stranicu

Vic Firth

Vic Firth

Kompaniju je osnovao perkusionista i biznismen Vic Firth. Kompanija je od svog početka 1963. godine postavljala industrijski standard. Vikovo umeće da uobliči nove ideje je neprevaziđeno. Čak šta više, mnogi ključni procesi u proizvodnji koji su danas u upotrebi izmislio je lično Vik. Kompanija i danas ponosno nosi tu tradiciju. Uvek nastavljaju sa inovacijama i razvojem dizajna i tehnologija tako da svaki proizvod koji izdaju zvuči bolje, svira bolje i inspiriše svirača da svira bolje.

Okružujem se najboljim od najboljih. Svaki član ove poredice poseduje neverovatnu strast prema svom poslu i nivo umeća koje je nenadmašno u celoj industriji.
Everett “Vic” Firth

Vik nije ni sanjao da će osnovati kompaniju za proizvodnju palica, ali tokom 12 godina koliko je svirao sa Baltimorskim Simfonijskim Orkestrom shvatio je da nema kvalitetnih palica na tržištu.

Smatrao sam da je postojala potražnja za kvalitetnijim palicama od onih koje su se proizvodile u to vreme. Takođe, traženo mi je da sviram određene linije koje su bile sofisticaranije tego što su mnogi timpanisti u to vreme svirali. Zbog toga sam dizajnirao palicu koja bi mi omogućila da odsviram ono što sam morao da odsviram.
Everett “Vic” Firth

Uspon kompanije

Vik je ručno izdeljao prvi par palica u svojoj garaži, i kada se pročula vest o tome, maloprodaje su počele da zovu. Tako je 1963. godine rođena kompanija Vic Firth.

Kompanija Vic Firth je brinula o prirodnoj sredini decenijama pre nego je to postalo „moda“. Voda koja se koristi u procesima proizvodnje se kontinuirano reciklira. Piljevina i ostatci od drvenih materijala se koriste za ogrev fabrike tokom zime. Pored toga, palice se pakuju u papirne i kartonske ambalaže što je danas postalo industrijski standard. Na taj način eliminiše se upotreba plastičnih kesa. Štampa na ambalaži obavlja se mastilima biljnog porekla mašinama koje se napajaju snagom vetra.

2010. godine kompanija se pripojila kompaniji Avedis Zildyian, jednom od vodećih proizvođača činela. Ove dve kompanije su dugi niz godina sarađivale, a zbog sličnog prostupa poslu ovo je bila savršena unija.

Prikaz 1–16 od 17 rezultata