Muzički instrumenti i oprema – prodavnica muzičkih instrumenata i opreme i online shop (381) 11 334-56-17, E-mail: office@musiccentar.com

Logo MMC
Telefoni
Radno vreme
Email

Shure

Shure je Američka kompanija koja se bavi proizvodnjom audio proizvoda. Osnovana je 1925. Godine u Čikagu kao prodaja delova za radio. Već sledeće godine kompanija je objavila svoj prvi direktan katalog za poručivanje delova. U to vreme to je bio jedan od 6 kataloga u celoj Americi. Do 1929. Godine kompanija je imala preko 75 zaposlenih. 1931 godine Ralph Glover je počeo sa razvojem prvog Shure mikrofona i sledeće godine objavljen je Model 33N mikrofon. Ovime je Shur postao jedan od svega četiri proizvođača mikrofona u Americi. 1941. Godine Američka vojska je kontaktirala Shure da obezbeđuje mikrofone tokom drugog svetskog rata, i model T-17B je mikrofon koji je vojska koristila tih godina.

Kompanija je takođe proizvodila opremu za medicinsku industriju. Poznati su po modelima stetoskopa koje su proizvodili još od 1937. Godine. Takođe su proizvodili delove za slušne aparate. Tokom 50ih i 60ih godina kompanija je proizvodila glave za trakaše, ali 1964. Godine su se povukli sa tog tržišta zbog konkurencije.

1953. godine predstavljen je prvi bežični mikrofon. 1959. Godine predstavljen je Unidyne III mikrofon koji je prethodnik legendarnog SM57 mikrofona. SM57 i SM58 su objavljeni šest godina kasnije. Ovi modeli i danas važe za dva najprodavanija mikrofona na svetu.

Shure je danas jedan od vodećih proizvođača mikrofona na planeti. Proizvodni program sadrži neke od najpoznatijih i najtraženijih modela. Bilo da je u pitanju žični ili bežični mikrofon, ili slušalice, Shure ima kvalitetno rešenje za svaki cenovni rang.