Muzički instrumenti i oprema – prodavnica muzičkih instrumenata i opreme i online shop (381) 11 334-56-17, E-mail: office@musiccentar.com

Logo MMC
Telefoni
Radno vreme
Email

Remo

Remo

Remo D Belli je bio pionir udaraljki. Godine 1957. izumeo je prve uspešne sintetičke Mylar bubnjeve, moderni industrijski standard. Već više od 60 godina, Remo Inc. konstantno i dosledno stvara prvence u industriji. Na kraju, kada je u pitanju ekspertiza kao proizvođača bubnjeva, ništa ne može da dovede do tehničkih i muzičkih prednosti koje pruža Remo Drumheads.

Milar

Remo priča započela je nakon Drugog svetskog rata, kada su eksperimenti vršeni sa Milar, poliesterskim filmom koji je proizveo DuPont. U to vreme, Milar je korišćen tokom rata kao film otporan na toplotu za noćne izviđačke letove. Neobično izdržljiv, jeftin materijal otporan na vremenske uslove koji je pružao ranije nedostižnu visinu, ton i konzistentnost, zaintrigirao je Remo D Belli-a. U to vreme već uspešnog profesionalnog bubnjara. Remo je započeo svoje nasleđe pomoću Veatherking drumheadsa, prvog komercijalno uspešnog sintetičkog dizajna bubnja.

Razvoj

Tokom 60-ih, 70-ih i 80-ih kompanija je nastavila sa inovacijama i postala svetski stručnjak za bubnjeve. U gotovo svakoj kategoriji, od udaraljkaša i orkestralnih timpanista do bubnjeva, jazza, bluesa i rocka. Tehničke inovacije koje do tada nisu bile zamišljene u bubnjevima dosegle su nove visine. Zahvaljujući novoj laminaciji, procesima i premazima pronađenim u drugim Remo rutama kao što su Controlled Sound, Pinstripe, Smooth White, Powerstroke, Fiberskyn, Suede, Renaissance, Nuskyn, Skyndeep i Comfort Sound Technology. Razumevanje kako bi trebalo dizajnirati bubnjeve i kako bi oni trebali konačno zvučati, ubrzo su postali osnova za druge aplikacije kao što su Drumset, Marching, Concert, Recreational, Health & Wellness i World Percussion. Godine 1983. Remo je lansirao liniju proizvoda World Percussion koristeći Acousticon Shells i 100% reciklirano drveno vlakno. Rezultat je bio više od revolucije u laganim, izdržljivim, sjajnim bubnjevima. To je obeležilo seizmičku promenu u dostupnosti širokog spektra etničkih bubnjeva za rekreativne i profesionalne primene, i pomoglo je da se danas stvori globalna zajednica bubnjara.   Svako ko je iskusio bubnjarski krug, jam ili performans zna transformativni efekat ritma. Pokreće se, inspiriše i oduševljava. Od uličnih uglova, parkova, plaža, društvenih centara, wellness centara, koncerata i škola, bubnjevi su alati koji nas povezuju na dubokom ritmičkom nivou. Bubnjanje je interaktivni alat zajednice koji promoviše dobrobit i poboljšanje života. U Remo-u su posvećeni tome da svako ima šansu da uživa u ovoj aktivnosti. Kroz naše stalne napore, profesionalac, entuzijast, deca, starije osobe i oni sa invaliditetom imaju priliku da osete radost bubnjanja.

Na kraju...

U Remo-u, održanje nije samo dimenzija zvuka. Ponosni smo što možemo reći da je Remo, Inc. uvek bio na čelu održive proizvodnje. Bili su prvi koji su uspešno uveli alternativu bubnjarima od teleće kože i tradicionalne bubnjeve s Remo tehnologijom obrade filma i Acousticon bubnjevima. Svake godine od 1998. godine dobijaju nagradu WRAP za ekološki odgovornu proizvodnju. (Kalifornijski program nagrađivanja otpada). Takođe zadržavaju radna mesta nastavljajući s proizvodnjom u SAD-u, i nastavljaju da pomeraju granice tehnologije bubnja i bubnjeva. Usredsređeni su na razvoj i isporuku kvalitetne opreme, instrumenata i programa koji se koriste u rešavanju svih razina i aspekata globalnih bubnjarskih aktivnosti. Svi ovi kombinovani napori čine Remo plastike za bubnjeve svetskim liderom u oblasti udaraljki, načina života.

Prikaz 1–20 od 65 rezultata