Muzički instrumenti i oprema - prodavnica muzičkih instrumenata i opreme i online shop (381) 11 334-56-17, E-mail: office@musiccentar.com


Izaberite stranicu

Paul Reed Smith

Osnivač kompanije Paul Reed Smith je po sopstvenim rečima ušao u svet gradnje instrumenata iz puke potrebe. Jedini način da u svojim mlađim danima dobije ono što želi bio je da to sam napravi.

Od 1976. do 1985. godine, Paul je držao malu radionicu, i sa šačicom pomoćnika izrađivao je jednu gitaru mesečno. Među prvima koji su prepoznali talenat majstora i kvalitet samih instrumenata bili su Peter Frampton, Al Di Meola. Tu su bili i Ted Nugent i Howard Lesse. Uskoro im se pridružio i Carlos Santana, koji je do danas ostao jedan od najvećih ambasadora brenda. Sredinom osamdesetih godina, američkim tržištem su vladale kompanije poput Kramer-a i Jackson-a, a Fender i Gibson su se borili za opstanak. Tada je Smith prepoznao šansu. Inspirisan klasičnom gitarom, i fokusiran na svirljivost, ton, i izazovnu estetiku, PRS je ponudio instrumente opremljene najmodernijim rešenjima a veoma tradicionalnog izgleda. Zahvaljujući velikom broju porudžbina, PRS Guitars je 1985.godine zvanično registrovan kao kompanija, i otvorena je prva fabrika u Annapolisu.

Kao istinski zaljubljenik u muziku i instrumente, Paul Reed Smith nikada nije prestao da istražuje i usavršava svoja dela. Od svakog pojedinačnog dela hardware-a, preko najlepših komada drveta odabranih i uparenih kako po estetskim, tako i po mehaničkim karakteristikama, pa do novih i revolucionarnih metoda finiširanja. Nijedan detalj nije prepušten slučaju. Takav pristup je kompaniji doneo svetsku slavu, i učvrstio je na jedno od vodećih mesta na tržištu.

Od 2001. godine, firma je svoje tradicionalno veoma skupe proizvode ponudila i u pristupačnijoj formi SE serije, i time postigla ogroman uspeh. Ovi instrumenti manufakturno se grade u Koreji, uz upotrebu originalnog američkog hardware-a i elektronike. Od 2009. godine, PRS je otpočeo i akustični program, kao i proizvodnju pojačala.