Muzički instrumenti i oprema – prodavnica muzičkih instrumenata i opreme i online shop (381) 11 334-56-17, E-mail: office@musiccentar.com

Logo MMC
Telefoni
Radno vreme
Email

Casio

Kratka istorija kompanije Casio

Casio je nastao kao Kashio Seisakujo još 1946. godine. Osnovao ga je inženjer Tadao Kashio. 1949. Godine zajedno sa braćom Toshio, Kayuo i Yukio ulažu u posao i stvaraju prvi kalkulator. Većina kalkulatora u to vreme koristila je mehanizme kako bi funkcionisala, ali kako je Tosshio poznavao i elektroniku želeo je da napravi kalkulator koji bi radio pomoću solenoida. 1954. Dodine konačno je završio prvi Japanski elektro-mehanički kalkulator. Ovaj kalkulator je kao inovaciju doneo numerički pad, kao i jedan displej (svi kalkulatori su do tada imali tri displeja).

Razvoj

1980. godine, kompanija postaje popularan proizvođač muzičkih instrumenata, kućne elektronike i satova. Jedan su od prvih proizvođača kvarcnih satova. Casio satovi su prvi satovi koji su mogli prikazivati vreme u različitim vremenskim zonama. Takođe su provi satovi koji su pokazivali temperaturu vazduha, pritisak, visinu, pa su čak posedovali i GPS.

Danas

Danas je Casio poznat kao proizvođač pouzdanih električnih uređaja. Među proizvođačima muzičkih instrumenata poznati su po odličnim školskim instrumentima. Bilo da je u pitanju klavijatura za date ili početnika, klavijatura ili električni klavir za školarca, ili električni klavir za studenta, Casio pokriva kompletan spektar namena kvalitetnim uređajima. Bitno je pomenuti slavnu CZ seriju sintisajzera kojom se kompanija proslavila u muzičkom svetu. Danas kompanija proizvodi SA seriju mini klavijatura za najmlađe. Za školarce i hobiste tu su CTK, CT-X i WK klavijature. A ukoliko vam je potreban električni klavir u ponudi su CDP, Privia i Celviano serije električnih klavira.