Muzički instrumenti i oprema - prodavnica muzičkih instrumenata i opreme i online shop (381) 11 334-56-17, E-mail: office@musiccentar.com

blank

blank
blank

Izaberite stranicu
blank
blank
blank

Latin Percussion

Latin Percussion, poznatiji kao LP, je kompanija koja proizvodi perkusivne instrumenate. Specijalizovani su za etničke i latinske perkusije. Instrumenti su dizajnirani da izdrže teške uslove upotrebe u sklopu seta bubnjeva ili seta perkusija. Ovo redizajniranje tradicionalnih instrumenata uključuje rad na izdržljivosti instrumenta, ali i prilagođavanju tona kako bi instrument radio na zahtvanim volumenime bez gubitka na "osećaju" koji svaki od instrumenata poseduje.

Latin Percussion je nastao u New York-u 1964. godine. Tvorac, Martin Cohen, osnovao je kompaniju zbog poteškoća u nabavci perkusija za svoje lične potrebe. Zbog zabrane uvoza robe sa Kube u to vreme, odlučio se da sam proizvede konge, bongose i slične instrumente. Posle mnogo neuspelih pokušaja došao je do prihvatljivih proizvoda i izašao sa njima na već spremno tržište. Kako je kompanija rasla dodao je i uvozne proizvode, ali je isto tako izvozio sopstvene proizvode.

Kompanija je pokrenula trend upotrebe etničkih perkusija u širem muzičkom svetu. Posebno su bili poznati po plastičnim blokovima, drvenim blokovima, granitnim blokovima i drugim udaraljkama. Neke od njihovih diskontinuiranih činela su danas veoma tražene.

Prikazani svi od ukupno 7 rezultata