Muzički instrumenti i oprema - prodavnica muzičkih instrumenata i opreme i online shop (381) 11 334-56-17, E-mail: [email protected]

blank

blank

blank
blank

Izaberite stranicu
blank
blank
blank

Korg

Korg

Kompanija je nastala 1962. godine u Japanu. Osnovali su je Tsutomu Katoh i Tadashi Osanai kao Keio Gijutsu Kenkyujo Ltd. Katoh je pre ovog posla posedovao noćni klub, a Osanai je kao poznati harmonikaš često nastupao u Katohovom noćnom klubu uz pratnju Wurlitzer Sideman ritam mašine. Kako je bio nezadovoljan ritam mašinom ubedio je Katoha da finansira njegov projekat da napravi bolju ritam mašinu.

Prvi proizvod kompanije, objavljen 1963. godine, bila je ritam mašina Disc Rotary Electric Auto Rhytam mašina, Donca matic DA-20. 1967. godine počela je saradnja sa inženjerom Fumio Mieda. Impresioniran Miedinim entuzijazmom, Katoh ga je zamolio da napravi prototip klavijature i posle 18 meseci Mieda je razvio programabilnu orgulju. Kompanija Keio je prodala prvi model orgulje pod nazivom KORG.

Prvi sintisajzer

Keio orgulje su bile uspešne kroz 60te i 70godine, ali zabrinut konkurencijom drugih proizvođača orgulja Katoh je odlučio da iskoristi tehnologiju razvijenu za orgulje i napravi sintisajzer. 1973. godine izašao je prvi Korg sintisajzer, miniKorg. 70ih godina korg proizvodnja se podelila na instrumente za hobiste, i velike i skupe instrumente iz PS serije. Ranih 80ih ulaze i u proizvodnju digitalnih klavira.

Inovatori

Korg je priznat kao inovator za veliki broj patenata i uzornih proizvoda. "Key transpose" je Ktohova ideja. Pošto su često pevači u njegovom klubu tražili pratnju iz nižih tonaliteta za koje svirači nisu bili u mogućnosti da izvedu. Korg je prva kompanija čiji su sintisajzeri imali ugrađene efekte. Takođe su prvi čiji su sintisajzeri "sample + synthesis" arhitekturu zvuka. M1 radna stanica je prodata u preko 250.000 primeraka što je čini najprodavanijim sintisajzerom ikada. 1989. godine Korg zapošljava dizajnerski tim kompanije Sequential Circuits, upravo pošto su oslobođeni obaveza prema bivšem vlasniku – Yamahi. Yamaha je oduvek bila veliki partner Korga, i snabdevala ih elektronikom i mehaničkim delovima. 1987. godine, Yamaha je kupila veći deo Korga, i dve kompanije su nastavile da rade na zasebnim proizvodnim linijama. Posle 5 vrlo uspešnih godina Katoh je imao dovoljno novca da otkupi veliki deo kompanije od Yamahe.

Danas

Korg je od tada proširio proizvodni program efektima, štimerima, opremom za snimanje, digitalnim perkusijama i softverom. 1992. godine Korg je kupio Vox. Korg je takođe bio glavni distributer Marshall proizvoda za SAD. Ova saradnja je trajala do 2010. godine. Tsutomu Katoh je preminuo od raka u Martu 2011. godne.

Prikaz 1–16 od 84 rezultata

korg-ma-1-metronom-1
0
out of 5

1.300 RSD

blank
korg-ma-2-metronom-2
0
out of 5

1.790 RSD

blank
blank
0
out of 5

3.450 RSD

blank
0
out of 5

6.430 RSD

blank
0
out of 5

13.990 RSD

blank
0
out of 5

16.499 RSD