Muzički instrumenti i oprema – prodavnica muzičkih instrumenata i opreme i online shop (381) 11 334-56-17, E-mail: office@musiccentar.com

Logo MMC
Telefoni
Radno vreme
Email

Ibanez

Ibanez

Japanska kompanija Ibanez osvojila je tržište zahvaljujući neprekidnom usavršavanju. Uvek spremna na nova, efikasnija rešenja, i uvek u dosluhu sa svojim korisnicima. Aktuelna sa trenutnom situacijom na muzičkoj sceni, a sve u cilju stvaranja najboljih mogućih instrumenata za svaki džep, svirački nivo, i muzički pravac.

Osnovana 1908. godine u Nagoji pod imenom Hoshino Gakki, firma se najpre bavila uvozom i distribucijom muzičkih potrepština. Najznačajnije su bile klasične gitare španskog majstora Salvadora Ibanjeza. Kada je kompanija tokom 30-ih napravila svoje prve instrumente, nazvali su ih Ibanez, u čast slavnog graditelja.

Instrument poznatih gitarista

Prve velike korake na globalnom tržištu Ibanez je napravio u eri ekspanzije rock'n'roll-a, početkom 70-ih godina prošlog veka. Nudili su kvalitetne i pristupačne replike instrumenata američkih proizvođača. Usled pravnih problema i spora sa Gibsonom, firma se ubrzo okrenula sopstvenom dizajnu i rešenjima. Okrenuti novoj poslovnoj politici da muzičari odlučuju kakvi su im instrumenti potrebni - među prvima koji su iskoristili tu priliku bili su Paul Stanley iz grupe Kiss, Bob Weir iz benda GreatfulDead, i jazz velikan George Benson. Pravu ekspanziju i globalno priznanje Ibanez je dostigao tokom 80-ih, pažljivo prateći zahteve tržišta, i nudeći jake magnete, tremolo sisteme sa zaključavanjem, tanke, udobne vratove, i duboke isečke na trupu. Time je postignuta maksimalna svirljivost po kojoj je firma ostala poznata do današnjih dana. Joe Satriani, Steve Vai, Paul Gilbert, Frank Gambale, Pat Matheny, i mnogi drugi virtuozi postali su promoteri marke.

Kvalitet

Kvalitet, tehnička doteranost, kao i konstantna saradnja sa samim sviračima i širenje ponude, pomogli su da kompanija zadrži primat i nakon velikih promena na muzičkoj sceni tokom 90-ih koje su teško pogodile većinu ostalih proizvođača. Za mnoge muzičare koji su stasavali u to vreme, Ibanez je bio prvi i jedini izbor. Njegova revolucionarna rešenja danas su postala standard u industriji, poput gitara sa 7 i 8 žica, produženom skalom, ili pragovima u lepezastom poretku. Jednak uspeh kompanija je doživela i sa svojim bas, akustičnim i jazz gitarama, koje i dalje u mnogim segmentima predstavljaju klasu za sebe.

Uvek aktuelna ponuda, uvek impresivna lista promotera marke, vrhunski dizajn, tehnička rešenja i izrada, neprevaziđena lakoća sviranja i upotrebljivost. To su činioci koji su od Ibaneza stvorili legendu.

Prikaz 1–20 od 193 rezultata

Ibanez GRG140-SB CRUSH 12 paket

Original price was: 53.590 RSD.Current price is: 47.800 RSD.

blank
Ibanez GSR200BK Lirevo B10 bas paket

Original price was: 53.440 RSD.Current price is: 51.292 RSD.

blank
Ibanez GSR200SM-NTG Lirevo B10 bas paket

Original price was: 57.140 RSD.Current price is: 54.992 RSD.

blank
Ibanez GSR200BK Lirevo B40 bas paket

Original price was: 63.440 RSD.Current price is: 60.292 RSD.

blank
Ibanez GSR200SM-NTG Lirevo B40 bas paket

Original price was: 67.140 RSD.Current price is: 63.992 RSD.

blank