SETUP GITARA

Kontrola novih instrumenata i podešavanje

Svi novi i polovni muzički instrumenti koji se nađu u Music Media Centar Shopu za prodaju našim kupcima su ispitani, setovani za upotrebu od strane našeg tima za popravku i reparaciju. Ukoliko postoji problem sa instrumentom, mi ga otklonimo-popravimo, ili ga vraćamo nazad dobavljaču.

Način rada - montirano i doterano

Mi počinjemo sa opštim pregledom instrumenta, brinući se da su svi delovi: brasinzi, kobilica, vrat, binding, maska, magneti i elektronika ispravni, dobro podešeni i čisti.

Na kraju proveravamo da li postoje neka sitna oštecenja ili greške u finišu, mrlje, ogrebotine ili drugi nedostaci.

Ukoliko se zahteva, izvodi se detaljno čisćenje i poliranje instrumenta.

Tenzija vrata

Proveravamo zategnutost šipke da bi smo bili sigurni da nije previše zategnuta ili opuštena i ako je potrebno vršimo pravilno podešavanje koje će obezbediti idealnu visinu žica.

Pragovi

Proveravamo da li su pragovi pravilno postavljeni i obrađeni i ako je potrebno izvršićemo njihovu nivelaciju, obradu i poliranje. Za razliku od uobičajene obrade pragova, koja se koristi u mnogim radionicama i fabrikama i podrazumeva njihovo ravnanje, mi mozemo da Vam ponudimo vraćanje radijusa praga i njegove krunice, koje je neophodno za pravilno intoniranje instrumenta.

Podešavanje, setup

Ovo je najvažniji korak u čitavom procesu. Ovo je proces za koji proizvodjači obično nemaju vremena a odlučujući je za ispravan rad i intonaciju instrumenta.

Pored već pomenutog podešavanja šipke i sređivanja pragova, proverava se visina magneta, položaj tremolo kobilica, floyd-a, raspored žica na konjiću, radijus i visina mostića na kobilici. Ukoliko je potrebno svi ovi elementi se dovode u idealan položaj i stanje njihovim štelovanjem ili zamenom.

Sve ovo obezbediće ispravnu intonaciju instrumenta i doprineće osećaju udobnosti pri sviranju.

Tehnička oprema i elektronika

Svi birači kanala, potenciometri, prekidači i ostalo su provereni za dobro vršenje svoje funkcije. Mi obezbeđujemo da svi pojačivači i tonske kontrole rade kako treba, očišćeni od buke. Minimalno prilagođavanje ili ispravka se vrše nakon kompletiranja, ukoliko je potrebno.


Pogledajte naš izbor električnih i bas gitara:

Pogledajte naš izbor akustičnih i klasičnih gitara: