Roland M-300 mikseta
 • Roland M-300 mikseta
 • Roland M-300 mikseta
 • Roland M-300 mikseta
 • Roland M-300 mikseta

Roland M-300 mikseta

proizvođač: Roland

Roland je 2007 predstavio najmoderniji V-Mixing Sistem na svetu. V-Mixing Sistem se sastoji i iz nekoliko modela V-Mixer Live Mixing konzola, Digital Snake za najmoderniji digitalni transfer audio signala, M-48 Personal Mixing Sistem i SONAR REAC Recording Sistem za višekanalno snimanje. V-Mixing Sistem je odlično prihvaćen u celom svetu, zbog visoko kvalitetnog zvuka, sjajnih mogućnosti koje pruža, ali i proširivosti i jednostavne upotrebe. V-Mixing Sistemi se koriste na koncertima, turama i pri produkciji, na TV i radio stanicama, kao i u ozvučavanju koncertnih dvorana, obrazovnih i verskih institucija. M-300 V-Mixer omogućuje širu upotrebu V-Mixing Sistema zbog svoje kompaktnosti, i mogućnosti upotrebe u svakoj situaciji. M-300 ima osnovne mogućnosti V-Mixera i omogućuje vrhunske performanse po izuzetnoj ceni.

cena: 3990 €

GARANCIJA DVE GODINE !!!

Dodatna pitanja

info telefoni: 011/334-56-17, 011/3340-749, 063/586-473

Karakteristike

PROCESSING
Number of Channels 32 mixing channels/11 buses/4 MATRIX buses/Up to 92 inputs and
90 outputs when using REAC Devices
AD/DA Conversion 24-bit/48.0 kHz or 44.1 kHz
Network Latency 2.8 mS (typ.) *1
* Total System Latency of audio signal from S-1608 inputs to outputs via M-300\'s REAC ports (A or B).
* Sample Rate: 48.0 kHz * Effects : No insert effects
CONNECTORS
CONSOLE INPUT jacks (1 to 4) XLR-3-31 type (balanced,phantom power)
CONSOLE INPUT jacks (5 to 8) 1/4 inch Phone type (balanced)
CONSOLE INPUT jacks (9 to 12) RCA Pin type
CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 4) XLR-3-32 type (balanced)
CONSOLE OUTPUT jacks (5 to 8) 1/4 inch Phone type (balanced)
PHONES jack Stereo 1/4 inch phone type
DIGITAL OUT jack Optical type
REAC port RJ-45 EtherCon type x 2
USB port Type A x 1,Type B x 1
Remote Connectors RS-232C connector: 9-pin D-sub type
MIDI connectors (OUT/THRU,IN): 5-pin DIN type
Other Connectors Grounding terminal
AC INPUT connector
INPUT/OUTPUT CHARACTERYSTICS
Frequency Response CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8):
-2 dB / +0 dB (20k ohms load,+4 dBu)
PHONES jack: -3 dB / +0 dB (40 ohms load,150 mW)
Total Harmonic Distortion + Noise CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8): 0.05 % (typ.,+4 dBu)
PHONES jack: 0.05 % (typ.,40 ohms load
150 mW)
Dynamic Range CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8): 105 dB (typ.)
Crosstalk@ 1 kHz CONSOLE INPUT jacks (1 to 4):
-80dB (Pad: ON,Input sens: +4 dBu,typ.)
CONSOLE INPUT jacks (5 to 12): -80dB (Input sens: +4 dBu,typ.)
CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8): -100 dB (typ.)
* Sampling frequency is 48 kHz or 44.1 kHz.
Nominal Input Level (Variable) CONSOLE INPUT jacks (1 to 4):
-65 to -10 dBu (Pad: OFF) or -45 to +10 dBu(Pad: ON)
CONSOLE INPUT jacks (5 to 12): -28 to +4 dBu
Input Impedance CONSOLE INPUT jacks (1 to 4): 14 k ohms
CONSOLE INPUT jacks (5 to 12): 10 k ohms
Non Clip Maximum Input level CONSOLE INPUT jacks (1 to 4):
+8 dBu (Pad: OFF) or +28 dBu (Pad: ON)
CONSOLE INPUT jacks (5 to 12): +22 dBu
Nominal Output Level CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8):
+4 dBu (Load impedance: 10 k ohms)
Output Impedance CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8): 600 ohms
PHONES jack: 100 ohms
Recommended Load Impedance CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8): 10 k ohms or greater
PHONES jack: 8 ohms or greater
Non Clip Maximum Output level CONSOLE OUTPUT jacks (1 to 8):
+22 dBu (1 kHz,10 k ohms load)
PHONES jack: 150 mW + 150 mW (Typ.,1 kHz,40 ohms load)
Residual Noise Level (IHF-A typ.) -88 dBu (All faders: Min)
Equivalent Input Noise Level (E.I.N.)-126 dBu (Main Fader: Unity,Channel faders: Unity only one
channel,Preamp gain: Max)
OTHERS
Display 800 x 480 dots Wide VGA TFT color screen with backlight
Power Supply AC 115 V,117 V,220 V,230 V,240 V (50/60 Hz)
Power Consumption 50 W
Size and Weight
Width 470 mm
Depth 483 mm
Height 195 mm
Weight 9.8 kg

Opis

Predstavljamo vam M-300 V-Mixer.

 • 32 mix kanala, L/C/R izlazi, 8 AUX , 4 Matrice
 • 4-pojasni PEQ i dinamika na svim kanalima
 • 11 ugrađenih multi efekata/ parametarski EQ i delay na svim izlazima
 • 24bit AD/DA omogućuje vrhunski kvalitet zvuka
 • Daljinska kontrola preko PC-a
 • Snimanje i reprodukcija sa USB flash memorije
 • Savršena integracija sa Digital Snake omogućuje jednostavan prenos, distribuciju i spajanje digitalnog audio signala vrhunskog kvaliteta
 • Dodavanjem Personal Mixera, višekanalnih snimača i drugih REAC komponenti moguće je napraviti izuzetno moćan i fleksibilan sistem.

Razlog 1 : Vrhunski kvalitet zvuka

Da bi se postigao vrhunski kvalitet zvuka odvojeni su I/O (izlazi i ulazi) (Digital Snake) i mixer (V-Mixer). Pre A/D konverzije, signal ulazi diskretno visoko kvalitetno pretpojačalo, i zatim se u digitalnoj formi šalje na mixer preko REAC protokola. Pošto su mikrofonska pretpojačala bliže izvoru signala i izbegavanjem gubitka signala u dugim analognim kablovima, audio može da zvuči maksimalno dobro u celom sistemu. Sistem omogućuje vrhunski čist zvuk, odlično raspoznavanje i uz Digital Snake i REAC Merge Tehnologiju veoma visok stepen fleksibilnosti za postavku audio ulaza i izlaza, kako na bini, tako i ispred nje, ili u posebnim prostorijama sa pojačalima.

Razlog 2 : Jednostavnost korišćenja

Potenciometri i tasteri pretpojačala, ekvilajzera i pozicioniranja zvuka u prostoru (Pan) se nalaze na gornjem panelu V-Mixera što olakšava korišćenje i onima koji su navikli na analogne miksere. Posebni tasteri za direktan pristup patch polju i efektima se takođe nalaze na gornjem panelu. V-mixer poseduje i ugrađeni HELP sistem koji olakšava učenje i korišćenje.

Razlog 3 : Svaki muzičar priželjkuje svoj personalni mixer

Stage monitoring je od vrhunske važnosti za svirku svakog muzičara na bini. U V-Mixing Sistem se savršeno uklapa M-48 Live Personal Mixer i omogućuje potpunu kontrolu i podešavanje zvuka svakog muzičara direktno sa V-Mixer-a. Muzičari širom sveta koriste M-48 za svoj personalni miks zbog neprevaziđenih mogućnosti kontrole i izuzetnog kvaliteta zvuka.

Razlog 4 : Uživo snimanje do 40 kanala

Dok miks zvuka sve više prelazi u digitalnu sferu, zahtevi za snimanjem zvuka sa bine su se drastično povećali. Da bi se priključio kompjuter na V-Mixing Sistem i snimao zvuk direktno sa njega, potrebna je jednostavna Cat5e konekcija - mrežni kabl koji poseduje svaki kompjuter novije generacije. Snimanje uživo do 40 kanala je jednostavno pomoću Cakewalk SONAR DAW programa. Osim toga moguće je direktno sa V-Mixera snimiti i master mix na USB stick.

Osnova V-Mixing Sistema je \"REAC\" (Roland Ethernet Audio Communication), digitalna tehnologija za prenos audio signala koju je razvio Roland. Kao rezultat primene ove tehnolocije moguće je konstruisati višenamenske V-Mixing Sisteme za svaku priliku koristeći Digital Snake i ostale REAC komponente. REAC je tehnologija zasnovana na Ethernet standardu, koji omogućuje da se uređaji povezuju jednostavno preko standardnog CAT5e mrežnog kabla, kao kod kompjutera. REAC može slati do 40x40 kanala nekompresovanih 24-bitnih audio podataka, informacije o nivou jačine zvuka i razne kontrolne podatke preko jednog jedinog kabla.

Jednostavno do zvuka vrhunskog kvaliteta - REAC: Najnovija tehnologija prenosa audio signala

Postavljanjem pretpojačala najbliže moguće izvoru zvuka se smanjuje gubitak kvaliteta zvuka u prenosu na najniži mogući stepen.
U prošlosti su se za prenos podataka i to pri niskom gainu, koristili više analognih kablova, što je uzrokovalo probleme kao što su nepoželjan šum, sniženje kvaliteta zvuka, kao i crosstalk - uticaj jednog na drugi kanal. Pomoću REAC tehnologije su ti problemi potpuno eliminisani, pošto je pojačanje pretpojačala postavljeno pre nego što se podaci pošalju i to u digitalnom obliku. REAC tehnologija ne samo što omogućuje vrhunski kvalitet zvuka, nego i jednostavnu postavku i instalaciju.

Primer instalacije : Papa Benedict XVI u Fátimi, Portugal

\Papa Benedict XVI je posetio ovo svetilište u Fátimi. Održano je nekoliko ceremonija, koje je pratilo preko 450,000 prisutnih, kao i milioni ljudi preko TV ekrana, radija i interneta. Svi ovi odogađaji su miksani i razdeljeni pomoću 5 M-400 V-Mixera, a audio signali su distribirani pomoću Digital Snake sistema preko CAT5e kablova na razne destitnacije, kao TV, radio i internet. Ovaj sistem je korišćen zbog prethodnog uspeha kada je 2007. godine tokom posete Pape Benedicta XVI Valenciji (Španija) korišćen veći broj Digital Snake uređaja. Svetilište u Fátimi ima dva V-Mixing Sistema: jedan u kontrolnoj sobi svetilišta koji služi kao centar za audio monitoring, i drugi koji se nalazi u novoj Crkvi Svetog Trojstva i koju staje do 9000 osoba.

Primer instalacije : Trent FM Arena Nottingham, U K

\Arena se nalazi u okviru klizališta i u njoj se održavaju mnogi koncerti i važnije priredbe sa maksimalnim kapacitetom od oko 10,000 posetilaca. Adam Timson je menadžer i kaže \"Naša je namera bila da zamenimo našu veliku 32-kanalnu analognu mixetu na takav način da nemamo gubitka u kvalitetu, mogućnostima ili u upotrebnoj vrednosti. Pregledali smo popriličan broj opcija ali nakon konsultacije sa Simon Taylorom iz One Big Star i Andy Hague-om, našim inženjerima zvuka, odlučili smo da M-380 V-Mixer sa Digital Snake-om najbolje odgovaraju našim potrebama i budžetu. Svega 19\" veličine omogućuju nam da je lako premeštamo, dok nam Digital Snake omogućuje da je uključimo u struju i povežemo sa jednim jedinim Cat5 kablom. Pošto je instaliran M-380 bili smo zadovoljni jednostavnošću i kvalitetom njenog rada. Mogli smo memorisati postavke i još u toku rada dodatno podešavati po potrebi. Mikseta je fleksibilna koliko smo i mi.\"

Mnogo više nego samo zamena miksete.

Za razliku od ostalih digitalnih mikseta, V-Mixing Sistem nije samo digitalna verzija analogne konzole. V-Mixing Sistem nudi potpuno rešenje prenosa/splitovanja audio ulaza i izlaza, personal miks i višekanalno snimanje u jednom potpuno integrisanom sistemu. Kao centar ovog sistema, V-Mixer poseduje ugrađenu recording/playback funkciju i efekte, memoriju za postavke i korisničko podešavanje jačine zvuka i ostalih parametara. Da bi se analognim sistemom podržale sve funkcije M-300, trebalo bi imati ogromne količine razne opreme. 32-kanalna analogna mikseta, zasebni 32 kabalni kompresori, 32 gate, 4 stereo multi-efekta, 15 8-pojasnih parametarskih ekvilajzera i delaya i digitalni snimač. Sve je to ugrađeno u M-300 ali se još i svaka postavka može lako i jednostavno memorisati i kasnije pozvati. Ovo je mnogo više od samo miksete,-ovo je kompletan sistem.

Vrhunske mogućnosti - M-300 se može povezati sa mnoštvom uređaja

Daljinska kontrola preko kompjutera

\>Moguće je u realnom vremenu daljinski kontrolisati M-300 sa PC-a (Windows) priključenog na USB port. I miks se na M-300 može kontrolisati sa PC-a pomoću posebnog M-300RCS kontrolnog programa koji ima isti izgled kao što se prikazuje na samom ekranu M-300. (Program M-300RCS se može skinuti sa Roland Systems Group websajta.) M-300RCS se može čak koristiti i bez priključene miksete, tako da se razne postavke mogu unapred memorisati na USB. Kad se sve postavi na binu, učitaju se postavke i spremni ste za probe.

Daljinska kontrola preko mreže (LAN)

Ako se sa kompjutera omogući konekcija na drugi desktop (Remote Desktop Connection) moguće je kontrolisati M-300 preko USB-a, tako što se poveže preko bežične mreže. Moguće je i pomoću tablet PC-a ili laptopa daljinski kontrolisati M-300. Možete sedeti u publici kako bi se tokom probe podesio zvuk koji čuje publika, ili na bini kako bi podesili mix koji čuju izvođači, u direktnom dogovoru s njima. M-300 vam omogućuje miks kakav nikad neće biti moguć preko analogne konzole.

Odličan miks u malom pakovanju

M-300 V-Mixer je najbolje rešenje za sve namene i primene. Poseduje zavidni kapacitet miksanja do 32 kanala, 8 aux busova, 4 matrice, najbolje karakteristike u svojoj klasi. M-300 V-Mixer se savršeno uklapa sa ostalim REAC uređajima. Korisnik direktno upravlja Digital Snake pretpojačalom, M-48 Personal Mixerom, i podešava I/O za S-4000M REAC Merge Unit. Sve te mogućnosti su smeštene u veoma kompaktnu miksetu široku samo 749mm, dubine 626mm i visine 229mm, koja teži samo 9.8kg. M-300 je savršena za svaki zadatak sa ograničenim prostorom za postavljanje, kao i za miks na terenu. Mogu se nabaviti i opcione šine za postavku u rack.

2 REAC porta omogućuju više različitih konfiguracija sistema

Najnoviji dizajn kontrola

M-380 i M-400 V-Mixeri su veoma cenjeni zbog jednostavnosti korišćenja, pa M-300 nastavlja tu tradiciju počevši sa 17 x 100mm motorizovanih klizača. U centru korišćenja M-300 je kolor LCD ekran visoke rezolucije 800x480 pixela. Parametre kanala kao što su Gain, Pan, EQ i Dynamics je lako podešavati iz Channel Edit sekcije na levom delu ekrana. Svi parametri se lako memorišu i pozivaju iz Scene Memory. Slojevi prikazanih klizača se menjaju jednostavnim pritiskom na LAYER taster. Klizači se mogu slobodno aranžirati i memorisati kao User Layer.

Moćni ugrađeni efekti za kanale

Ekvilizacija kanala i dinamika su osnova svakog dobrog miksa. Unapređene mogućnosti oblikovanja zvuka sa ulaznih kanala koje poseduje M-300 između ostalog su i 4-pojasni u potpunosti parametarski EQ, gate i kompresor. Moguće je koristiti i Key-In filter za Gate/Compressor radi još ekspresivnijeg miksanja. 4 multi-efekt procesora se mogu podesiti da koriste bilo koji od 11 različitih vrsta efekata. Osim Reverb i Delay efekata, mogu se koristiti i modulacioni efekti kao što su Chorus i Phaser. interni kanali M-300 poseduju i 8 pojasa parametarskih ekvilajzera i Signal Delay na svakom Aux, Matrix i Main izlazu. M-300 poseduje sve alate za podešavanje zvuka i spreman je za terenski rad.

USB snimač/plejer

Moguće je snimiti glavni izlaz sa M-300, AUX koji odredite ili MATRIX direktno na USB memorijski stick priključen na USB port. Moguće je napraviti mix i snimiti kao nekompresovani WAV fajl, bez potrebe za dodatnim snimačem. WAV fajlovi koji se snime na USB memoriju se mogu i reprodukovati i iskoristiti kao pratnja ili zvuk u nekom od kanala. Korisničke postavke i podaci iz miksera se takođe mogu memorisati u USB memoriju.

Višekanalno snimanje u program za obradu zvuka (DAW)

Priključivanjem REAC uređaja na PC preko jednog jedinog mrežnog Cat5e kabla moguće je direktno u kompjuter snimiti do 40 kanala 24-bitnog audio signala. Audio se snima kao pojedinačni WAV fajlovi koristeći Cakewalk SONAR program, i nakon snimanja se u njemu mogu miksati uz sve digitalne audio alate i efekte.
Da bi se koristila ova mogućnost, osim SONAR programa, neophodan je i REAC drajver na PC-u.

V-LINK - spoj zvuka i slike

Povezivanjem MIDI ulaza / izlaza na video miksetu kao što je npr Edirol V-1600HD, V-LINK automatski sinhronizuje audio signal sa M-300 sa slikom, i omogućuje da zvuk sledi sliku - \"audio follows video\".

Komentari o proizvodu NOVO!Comments

Podeli sa drugima svoje iskustvo/mišljenje! Ne objavljuju se komentari koji sadrže: Psovke, vređanje, VELIKA SLOVA, lične poruke, oglase, reklamiranje i cene kod konkurencije.

blog comments powered by Disqus

Prodajete polovan muzički instrument?

 1. Donesite Vaš instrument kod nas i mi ćemo ga proceniti potpuno BESPLATNO
 2. Oglasite Vaš instrument na našem sajtu: www.polovniinstrumenti.com