Walden N550CE klasična gitara
  • Walden N550CE klasična gitara

Walden N550CE klasična gitara

proizvođač: Walden guitars

Walden N550 klasična gitara ima gornju ploču od smreke, zadnju ploču i stranice od sapele mahagonija. Poseduje fingerboard od ružinоg drveta i klasičnu rouzvud kobilicu. Gitara poseduje B band ozvuku... nastavak
Pogledajte katalog Walden gitara za 2012. godinu.

Artikal je trenutno rasprodat.

Uz gitaru se dobija i delux torba!

Dodatna pitanja

info telefoni: 011/334-56-17, 011/3340-749, 063/586-473

Karakteristike

Body
body shapeClassical
top materialSolid Spruce
back materialSapele Mahogany
side materialSapele Mahogany
soundboard bracingTorres-Hauser inspired Fan
Neck
nut width2"
fingerboardSolid Rosewood
reinforcementGlass-fiber rails
Appointments
bindingBlack plastic
rosetteWood
tunersGold and White
bridgeClassical Rosewood bridge
nut & saddleFossalite
Finish
Satin Nitrocellulose Lacquer
Options
cutawayVenetian
EQBband

Opis


Klasičan oblik tela

Tradicionalni oblik tela klasične gitare vuče korene jos iz ranih 1800-tih godina. Do 1920-e godine španski dizajn je postao standard za klasične gitare. Walden klasične gitare ostaju verne svojoj baštini i isporučuju ton koji je zreo, kvalitetan, sa prezentnim niskim frekvencijama.


"Sapele Mahogany" rezonantno drvo

"Sapele Mahogany" ima svetlu prugastu šaru i drvo je čisto i osetljivo. Ujedno prelepo i brilijantno, drvo Sapele je odlično rezonantno drvo za stranice i zadnju ploču gitare.


"Torres-Hauser" inspirisana lepezasta potpora

d'Antonio Torres i Hermann Hauser napravili su neke od najboljih gitara ikada! Dve njihove gitare bile su inspiracija za Waldenove SupraNatura i Natura lepezaste potpore: Torres-ov model iz 1888. koji je svirao Francesco Tarrega, i Hauser-ov model iz 1937. koji je svirao Andrea Segovia. Na najaktivnijem delu na rezonantnoj ploči odakle najveći deo zvuka klasične gitare potiče, dimenzije potpore, mere i uglovi su pažljivo preneseni na SupraNatura i Natura modele. U delovima koji su najpodložniji fizičkim promenama pod uticajem klimatskih promena (ispod fingerboard-a) transverzna potpora je ojačana da bi se povećala stabilnost.


Šine od fiberglasa

Walden gitare serije 500-700 imaju dve šine od fiberglasa koje dodaju snagu, stabilnost i harmonijske prednosti gitari.


"Fossalite" nut i sedlo

Walden koristi "fossalite" nutove i sedla koje proizvodi "Graph Tech", proizvođač preciznih materijala "Tusk" i "Nubone". Ovaj sintetički materijal se koristi na svim modelima Waldenovih gitara serija od 300 do 700. Približno tonalitetu stare kosti, "Fossalite" povećava toplinu i dubinu harmonika i tona instrumenta, i donosi čiste visoke i srednje tonove.


Satenski nitrocelulozni lak

Nitrocelulozni lak je napravljen od biljnih vlakana. Zato što može da vibrira zajedno sa pokretljivom “zvučnom kutijom”, to je finiš material koji je izbor među najboljim graditeljima od kraja 1800 godine. Saten finiš se nanosi u tankom sloju, prenoseći više energije na stvaranje predivne muzike. Satenski finiš je takođe mekši nego sjajni finiš i ponekad možete osetiti kao da je lepljiv. Ovo omogućava muzičarima da sviraju sa većom lakoćom i brzinom.


Venecijanski "cutaway"

Naš "cutaway" gracioznih oblina u Venecijanskom stilu omogućava lak pristup vratu iznad dvanaestog praga za klasične gitare, i iznad četrnaestog praga za akustične gitare sa metalnim žicama.

Komentari o proizvodu NOVO!Comments

Podeli sa drugima svoje iskustvo/mišljenje! Ne objavljuju se komentari koji sadrže: Psovke, vređanje, VELIKA SLOVA, lične poruke, oglase, reklamiranje i cene kod konkurencije.

blog comments powered by Disqus

Prodajete polovan muzički instrument?

  1. Donesite Vaš instrument kod nas i mi ćemo ga proceniti potpuno BESPLATNO
  2. Oglasite Vaš instrument na našem sajtu: www.polovniinstrumenti.com